Skip to content

Nu te gandi, doar fii prezent!

Primul pas spre a realiza un lucru, este sa te apuci de el.

Suna a cliseu, dar asta este adevarul de cele mai multe ori, deoarece atunci cand vrem sa ne apucam in viata de ceva ( activitate, hobby, sport sau curs), cu care nu avem nici o tangenta ne este foarte greu sa ne motivam doar pentru a ne arata fata la primul curs, de acolo nu trebuie sa facem altceva, decat sa fim consecventi in privinta prezentei (mai usor de zis decat de facut).

Pe langa asta, ideea de a aborda un sport de contact, unde deja este format un anumit grup este putin infricosatoare. Daca nu sunt placut in grupul respectiv, daca ma lovesc sau forteaza prea tare ceilalti participanti, daca nu ma integrez si am de suferit, sunt ganduri care in 99% din cazul sunt complet false!

Va spun asta in calitate de antrenor de jiu jitsu brazilian, in trecut am practicat mai multe sporturi, fara sa fiu condus de cineva acolo si tot timpul aveam aceste retineri, e ceva normal, dar tot ce trebuie sa faci este sa intri pe usa! Am facut tot posibilul ca la Legio XIII, atmosfera sa fie cat mai primitoare si prietenoasa, este un lucru foarte important pentru noi sa avem parte de aceasta ambianta, in care consideram nu numai ca vii de placere sa te intalnesti cu persoanele care ajung sa iti fie prieteni, dar participi relaxat la antrenament fiind capabil sa te focusezi mult mai bine la ceea ce iti este predat

Nu exista nici un secret pentru a studia si a avea succes in arte martiale, tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu te gandesti prea mult, pur si simplu sa iti faci aparitia, dupa care daca te hotarasti ca iti place, sa fii CONSECVENT ! Un alt lucru important este sa iti iei angajamentul fata de tine ca indiferent de vreme, pofta, culoarea cerului sau gustul apei din ziua respectiva (sau alte scuze pe care ti le produci singur in cap), sa fii prezent la fiecare antrenament.

Acest lucru este important din cauza faptului ca un sport atat de complex, precum jiu jitsu necesita prezenta si legarea antrenamentelor intre ele, el nu este un simplu curs de fitness unde poti sa il combini cu alt tip de antrenament. In cazul sporturilor de contact, trebuie sa cumulezi informatiile si sa fii capabil sa pui tehniciile cap la cap pentru a avea succes.

Noi nu va dorim altceva decat bafta in alegerile dvs. si multa hotarare! Nu renuntati indiferent cat de grea vi se pare initial provocarea acestui sport frumos, este cu atat mai dulce atunci cand il veti intelege.

Va asteptam cu drag si portile larg deschise !!!