Skip to content

Centurile in Jiu Jitsu – partea II – copii

Centurile in Jiu Jitsu Brazilian, in ceea ce priveste copii sunt mai numeroase decat cele la adulti, dar nu va lasati pacaliti, fiindca lucrurile sunt mai simple.

Sunt un numar de 5 grupe mari de centuri, din care cele colorate se divizeaza in variante cu alb, normal si negru. Toate au o limita superioara de varsta, cea de 15 ani, dupa care in functie de nivelul de pregatire, copilul trecand la categoria adulti, va primi centura alba sau albastra.

Vom incepe cu centura alba, care si in cazul copiilor reprezinta centura celui nou in disciplina, care nu are o limita de varsta. Cea mai frumoasa centura, atat la adulti cat si la copii, o poti primi la 4 ani, 40 de ani sau chiar si 60 de ani (au fost cazuri), depinde cand te hotarasti sa te apuci de acest sport.

Grupa centurii urmatoare, cea gri. Aceasta are o limita inferioara de vastra de 4 ani.

Grupa centurilor galbene, De asemenea o limita inferioara de 7 ani

Grupa centurilor considerate avansate la copii, cea portocalie, unde avem o limita de varsta minima de 10 ani.

Si cea din urma, dar considerata cea mai experimentata, grupa centurilor verzi, ale carei limite de varsta este 13 ani

In cadrul tuturor centurilor la copii avansarile se fac numai dupa un timp minim de 8 luni la centura anterioara, iar avansarile au un sistem mai putin complicat, bazandu-se foarte mult pe prezenta acestora, deoarece se considera ca prin participarea efectiva cei mici isi vor dezvolta foarte mult atat abilitatile sportive, cat si tehniciile specifice, dar si experienta necesara pentru a progresa. Este folosit acelasi sistem de 4 trese pentru fiecare centura, dupa care se trece la urmatoarea centura.

Nu se pune accentul pe centuri, dar este important ca cei mici sa simta rasplatit efortul lor in cadrul sportului practicat.

Va asteptam cu drag, impreuna cu cei mici la antremantele de jiu jitsu brazilian din cadrul Legio XIII !!!