Skip to content

Antrenorul

Este prima persoana care te intampina atunci cand intri in sala sa, este omul care iti acorda sprijin tehnic si moral atunci cand ai nevoie de el, este persoana care are grija ca tu sa simti ca faci parte din grupul in care te antrenezi, fiindca ne place sa credem ca suntem mai mult decat prieteni… o familie, in care toti suntem niste frati care se iau la tavaleala de fiecare data cand se prind! :))

Nu vei putea sa ai cu nimeni relatia pe care o ai cu cei de la jiu jitsu brazilian, intr-un moment zambesti si razi cu partenerul tau, dupa 5 min incercati sa va strangeti de gat unul pe celalalt, iar la sfarsit sunteti din nou prieteni buni, fiindca asta este jiu jitsu. Este o senzatie si un lucru pe care il obtii, care nu poate fi cumparat cu bani, te face sa uiti de griji si stresul cotidian, fiindca in momentele alea in mintea ta ruleaza felul in care trebuie sa scapi pentru a ”supravietui” sau felul in care trebuie sa iti submiti adversarul.

Antrenorul este atent atat la intregul grup, cat si la fiecare individ in parte. Starea de spirit, atmosfera, modul de lupta si de expunere a tehnicilor, urmareste progresul personal al fiecaruia si al intregii grupe pe care o pregateste.

Antrenorul isi pregateste curriculum-ul cu mult timp in avans, pentru ca atunci cand intra dintr-o perioada in alta de pregatire, cursantii sa aiba cea mai puternica evolutie posibila.

Scopul este sa simta ceea ce elevul sau face gresit sau bine si sa il puna in diferite situatii prin care sa il forteze pe acesta sa gandeasca si sa acceseze nivele noi tot timpul.

CA ANTRENOR, SCOPUL ESTE CA ELEVUL TAU SA TE DEPASEASCA !!!

In momentul in care elevul tau te-a depasit pe tine si asteptarile tale, atunci inseamna ca iti faci treaba corespunzator !

Valoarea si calitatea unui sensei se vede prin progresul elevilor sai, nu evolutia sa personala. Cu atat mai mult ca nu mai are timpul necesar sa se pregateasca pe el insusi 😛

Treaba antrenorului nu se termina niciodata, o face din suflet si doar asa poate avea rezultate, dar rezultatele nu sunt materializate in centuri sau medalii, ci in progresul intregii sali. Cel mai implinitor lucru pentru un sensei este atunci cand isi vede elevii crescand din punct de vedere tehnic, fizic si mental de la o perioada la alta.

Nu mai asteptati si veniti la Legio XIII, alaturati-va unei familii frumoase, distractive si invatati un sport care cu siguranta va este de folos.