Skip to content

Siguranta pe primul loc!

Asa cum spune si celebra expresie …”Siguranta pe primul loc”, tot asa tratam si noi notiunea de antrenamente efectuate in conditii optime si creerea unui mediu sigur pentru participanti.

In cadrul antrenamentelor noastre sunt prezentate conform curriculum-ului, tehnici bine puse la punct si potrivite nivelului de experienta a tuturor participantilor, dar totodata fiind prezentate si tehnicile interzise/ilegale, al caror uz nu este permis in cadrul antrenamentelor. De asemenea elevii sunt atentionati sa exerseze doar tehnicile predate si nu alte miscari inventate ori vazute pe tutoriale din alte surse, gen youtube, facebook etc.

Sunt necesare cateva articole ce vor proteja elevii de eventuale rani/leziuni la antrenament, cum ar fi:

  • Proteza dentara – pentru protectia danturii si a maxilarului. In cazul celor cu aparate dentare, precizam ca se pot face proteze dentare special pentru aceasta problema, in cadrul cabinetelor specializate.
  • Genunchiere (tip volei sau cross training);
  • Casca (tip lupte) – pentru protectia urechilor;
  • Cupa – pentru protectia organelor genitale;
  • Rashguard si spats (indiferent ca este GI sau NO GI) – atat pentru protectia impotriva zgraieturilor, cat si impotriva contraminarii cu boli contagioase de piele;
  • Bandaje – pentru acoperirea ranilor;

Trecand in capitolul igiena, avand in vedere faptul ca sistemul imunitar este tot mai deficitar din cauza diferitelor probleme pe care cu totii le intampinam, suntem predispusi la tot felul de boli, fapt pentru care punem mare accent pe igiena si curatenie! In acest sens ne sfatuim toti practicantii sa isi efectueze dusuri dupa antrenamente si foloseasca echipament proaspat spalat la fiecare antrenament. Iar in situatia in care pentru un practicant exista suspiciuni de boli transmisibile(nozocomial, la nivel de piele sau orice alta infectie/boala ce poate fi transmisa), acesta trebuie sa isi anunte sensei-ul si sa revina la antrenamente doar dupa ce a consultat un medic specialist in acest sens iar acesta si-a dat acceptul.

Un alt aspect important al igienei personale, este reprezentat de lungimea unghiilor. Este obligatoriu ca igiena unghiilor sa se faca in permanenta, pentru a evita zgarieturile accidentale din timpul sesiunilor de sparring. Ramanand tot in zona de zgarieturi accidentale, este obligatoriu sa specificam ca, Este interzisa purtarea bijuteriilor de orice fel (inele, cercei, bratari, coliere, etc) in timpul antrenamentelor, existand posibilitatea producerii unor accidentari, uneori chiar serioase. De asemenea, in cazul persoanelor care abia incep practicarea acestui sport si inca nu au achizitionat echipament specific, este necesar sa foloseasca un echipament sportiv care sa nu aiba in componenta fermoare, capse, nasturi, sau alte asemenea accesorii, din aceleasi rationamente prezentate mai sus.

Mare atentie la parteneri in timpul antrenamentului/sparingului, cum se simt, cum lucreaza, daca mai sunt activi etc, si mare atentie la forta aplicata atunci cand luptati cu parteneri de categorie mai mica! Dupa cum se vede si in poza de mai sus 🙂

In incheiere, dorim sa va spune ca buna dispozitie ne salveaza de la multe accidentari. Trebuie sa fim fericiti si sa evitam orice tip de ambitie ori competitie in timpul antrenamentelor in asa fel incat venim la sala pentru a studia si a invata abilitati noi, nu pentru a ne accidenta pe noi ori pe cei din jurul nostru.

Pentru ca o meritati dupa un articol atat de lung…. la sfarsit primiti inca o poza cu un bebe Jiu jitsar !